Az Év Természetfotósa 2018

Immár 26. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A „Lenergy – Az Év Természetfotósa 2018”, a korábbi megmérettetésekhez hasonlóan, ezúttal is izgalmas versengést hozott.

A zsűri összesen mintegy 4000 képből válogatott, és az értékes, komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 125 mű versengett. A díjakat 2018. november 6-án adták át a múzeumban, ahol egyúttal megnyitották a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítást, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított, Az év természetfotói – Magyarország 2018 című kötetet is, amely az idén is két nyelven, magyarul és angolul jelent meg.

A legmagasabb természetfotós elismerést Potyó Imre nyerte el, és így először lett „Az Év Természetfotósa”. 

A zsűri „Az Év Természetfotója” kitüntető címet Nagy Bertold: Délutáni pihenő c. alkotásának adományozta. 

„Az Év Ifjú Természetfotósa” címet  Füssi-Nagy Regő nyerte. 

A kiállított képeken QR kódok vannak, melyek használatával nemcsak a fotósokról és a képkészítés körülményeiről tudhatunk meg többet, hanem a fotókat elküdhetjük ismerőseinknek, véleményt mondhatunk róluk, megoszthatjuk őket a világhálón.  

A megnyitóról és a képekről olvassák el Fuisz Tibor István érzelemgazdag beszámolóját a blogunkon: https://mttmuzeum.blog.hu/2018/11/08/dronfotok_hangulatok_es_erzelmek_megnyilt_az_ev_termeszetfotosa_tarlat.

 

Belépőjegy: 

Felnőtt: 800 Ft

6-26 év között: 400 Ft

62 - 70 év között: 400 Ft