DENEVÉR NYITÁNY

„DENEVÉR NYITÁNY” A MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUMBAN

2016-ban Az Év emlőse: a denevér. A Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel karöltve ebből az alkalomból tematikus évet hirdet, melynek ünnepélyes megnyitóját április 6-án, szerdán rendezzük a múzeumban. 
 

A Denevér Nyitány programja: 
9.30-10.00: sajtótájékoztató:
- A Denevér évének indítása és programjainak bemutatása.
- A Magyar Természettudományi Múzeum és a Földművelésügyi Minisztérium Együttműködési Megállapodásának ünnepélyes aláírása. 
Sajtótájékoztatót tart: dr. Rácz András, Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkár, dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum Főigazgatója és Bakó Botond, a Vadonleső Program munkatársa.

10.00 – 10.20: Bemutatkozik a Denevérgyűrűző Központ: dr. Csorba Gábor és Görföl Tamás interaktív, játékos betekintése a hazai denevérvédelembe, a meghívott általános iskolások közreműködésével.
10.30 – 11.00: Barlangok és denevérek. Egri Csaba 3D-s diavetítéses előadása. 

11.00 – 11.30: Navratil Andrea: „Sej-haj denevér, biciklizik az egér...”: dalok, táncok, játékok természetszerető kicsiknek és nagyoknak.

A sajtótájékoztató és a filmbemutató zártkörű rendezvény, azonban Navratil Andrea koncertjére minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

Esemény dátum: 
szerda, 2016, Április 6 - 11:00