Kucsmagomba napok

Kucsmagomba napok a múzeumban

2019. április 5-7.

A gombaszépségverseny eredményhirdetése

 

1. helyezést ért el a 14-es nevezési számú osztrák csészegomba (Sarcoscypha austriaca), 165 szavazattal. A gombát Nagy Gabriella nevezte be a szépségversenyre. Nyereménye a Magyar Természettudományi Múzeum és társintézményeinek kiállításaira 2019. dec. 31-ig érvényes, többszöri belépésre jogosító családi belépő, és Locsmándi-Vasas: Erdők-mezők gombái c. könyve.


2. helyezést ért el a 9-es nevezési számú hegyes kucsmagomba (Morchella deliciosa), 102 szavazattal. A gombát Szabó Attila nevezte be a szépségversenyre. Nyereménye a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításaira 2019. dec. 31-ig érvényes, többszöri belépésre jogosító családi belépő, Kárpáti Zsuzsanna gombás kifestőkönyve, valamint egy gombákat bemutató memóriajáték.


3. helyezést ért el a 10-es nevezési számú, bükkfa-tapló (Fomes fomentarius) és púpos egyrétűtapló (Trametes gibbosa) kompozíció, 92 szavazattal. A gombát Dredor Dominik nevezte be a szépségversenyre. Nyereménye a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításaira 2019. dec. 31-ig érvényes, többszöri belépésre jogosító családi belépő, és Kárpáti Zsuzsanna gombás kifestőkönyve.


4. helyezést ért el a 2-es nevezési számú osztrák csészegomba (Sarcoscypha austriaca), 80 szavazattal. A gombát Marsalkó Zsuzsánna nevezte be a szépségversenyre.
5. helyezést ért el a 1-es nevezési számú fenyő-kénvirággomba (Hypholoma capnoides), 36 szavazattal. A gombát Gáborné Barakonyi Ágnes nevezte be a szépségversenyre.
6. helyezést ért el a 16-os nevezési számú cseh kucsmagomba (Verpa bohemica), 30 szavazattal. A gombát Kókai Edit nevezte be a szépségversenyre.
7. helyezést ért el a 4-es nevezési számú bükkfa-tapló (Fomes fomentarius), 26 szavazattal. A gombát Dunai József nevezte be a szépségversenyre.
8. helyezést ért el a 8-as nevezési számú hegyes kucsmagomba (Morchella deliciosa), 23 szavazattal. A gombát Homonnai Mihály nevezte be a szépségversenyre.
9. helyezést ért el a 12-es nevezési számú gyapjas tintagomba (Coprinus comatus), 18 szavazattal. A gombát Bariczné Kóta Beáta nevezte be a szépségversenyre.
10. helyezést ért el a 17-es nevezési számú taplókompozíció, 16 szavazattal. A gombát Bálint Zoltán nevezte be a szépségversenyre.

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

A Kucsmagomba napok a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyarhoni Gombász Egylet közös rendezvénye volt.

 

 

Galéria képei: 
ízletes kucsmagomba