Madarak és Fák Napja

május 11-én 10-től 14 óráig

Ezúttal a fészkekre és a különböző madártojásokra helyezzük a hangsúlyt, természetesen nem feledkezvén meg a fákról sem, amelyek gyakran nélkülözhetetlenek a biztonságos költéshez.
Mely madárfajok költenek természetes vagy – a madárkedvelők gondoskodásának köszönhetően – mesterséges odúkban? Honnan tudjuk megállapítani, hogy az általunk kihelyezett fészekodúban melyik madárfaj épített fészket? Mi az oka annak, hogy bizonyos fajok a földön vagy annak közelében építik fészküket, kockáztatva ezzel azt, hogy a ragadozók könnyebben felfedezik őket? Kell-e haragudnunk a „tojásrablóként” aposztrofált szarkákra, dolmányos varjakra és szajkókra?


A program során valódi madárfészkeket és tojásokat vehetsz szemügyre, megismerheted főbb jellemzőiket és választ kaphatsz arra a kérdésre, hogy te miként járulhatsz hozzá a madarak sikeres költéséhez.
A családok, baráti társaságok egy izgalmas társasjátékkal mérhetik össze tudásukat a madarak költését, táplálkozását és a madárvédelmet illetően. Éljétek bele magatokat a madarak mindennapjaiba, érezd át a kihívásokkal, küzdelmekkel teli életüket! A „Fészekrakó” játék izgalmas kikapcsolódást, szórakoztató tanulást nyújt kicsiknek és nagyoknak.
A legifjabbak valódi „madarak és fák napi” kirakósjátékot állíthatnak össze, melyek anyagukban és témájukban is a fákhoz kapcsolódnak, de természetesen a madarak sem maradhatnak le róluk.

A programon bármely megváltott kiállítási belépőjeggyel (kivéve a Dinókert) vehetsz részt.

Esemény dátum: 
szombat, 2019, Május 11 - 10:00