Állatok Napja

Védett és fokozottan védett fajok hazánkban és a nagyvilágban
október 6. 10-14 h

Állati nyomozás, fajfoglaló társasjáték, „Csipesz csapat” készítés, Okinawa állatvilága előadás.

Ismeritek a védett és a védelemre szoruló fajokat?  Például a földikutyát, a csíkos szöcskeegeret, a kék meztelencsigát, a dolomitlent, a darut, a túzokot, a kerecsensólymot, a hiúzt, a hódot vagy a vadmacskát?  Ezen a napon családi programunkon felbukkannak a közvetlen környezetünkben élő, ismertebb gerinctelen és gerinces fajok, és természetesen beszélünk a hazai fauna ritka, fokozottan védett képviselőiről, valamint egzotikus, a természetfilmekből ismert állatfajokról is.

Legyél te is ÁLLATI NYOMOZÓ!

Gyanús szállítmány érkezett a múzeumba. Állítsd össze velünk a nyomozati jegyzőkönyvet: derítsük ki, hol járt a szállítmány gazdája, mit vásárolt, mit ejtett el. Segíthetsz eldönteni, hogy továbbviheti-e a tárgyakat vagy elkobozzuk őket. 

 

 

Fajfoglaló társasjáték

Utazz velünk Magyarország tájain, hogy megismerd és megszeresd a hazai védett fajokat és élőhelyüket. A játékot az nyeri, aki a legtöbb állatfajt találja meg. 

 

Nem maradhat el a KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS sem. Készíts velünk „Csipesz csapatot”! 

Azaz különböző állatfigurákat ábrázoló csipeszeket, amivel az adott fajra jellemző mozgásokat is imitálni tudod. A „Csipesz csapatot” emlékként természetesen haza is viheted. 

 

Okinawa Mi Amor - A Riukiu-szigetek állatvilága - előadás

A Távol-Kelet kedvelőinek szinte kihagyhatatlan programot jelent Dr. Korsós Zoltán zoológus vetítéses előadása. 

Időpontja: 11:00
Helyszíne: Semsey Andor Előadóterem

Rovat: