Teadélután nyugdíjasoknak

Június 27. Okinawa Mi Amor - szerelmem Okinawa 
Dr. Korsós Zoltán útibeszámolója Japánból

Az Okinawa Mi Amor című könyv szerzője − a Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa − három évet töltött a csodálatos szubtrópusi szigetvilágban, 53 szigeten járt a 60 lakottból, ahol a talajlakó ízeltábúak biológiáját tanulmányozta. A történelemre, a helyi viszonyokra, az emberi kapcsolatokra nyitott szemmel és folytonos kiváncsiságtól hajtva járta a szigeteket, és nagy energiával gyűjtötte össze szabad idejében a fellelhető angol és japán nyelvű forrásokat, könyveket. A szigetekre tett látogatásait, egyedülálló élményeit tárja itt az olvasó elé, 100 blogbejegyzéshez hasonlító fejezet formájában, és ismerteti meg a „karosszékben ülő turistát” vagy akár a valódi látogatásra vállalkozó utazót a helyi emberekkel, az elszigetelt, különleges kultúrákkal és az egzotikus, ritka élővilággal.

Az előadás után beszélgetéssel egybekötött teázásra hívjuk az érdeklődőket.
A program 15 órától 16.30-ig tart.

BELÉPŐDÍJ: 300 Ft/fő
Az 5 főnél nagyobb létszámú csoportoktól, baráti társaságoktól előzetes bejelentkezést kérünk. 
Regisztráció személyesen, telefonon vagy e-mailben a múzeum Információs Pultjánál. Tel.: (06-1) 210-10-85, E-mail: mtminfo@nhmus.hu.

 

További tervezett előadások:

szeptember 26. dr. Vas Zoltán:  Amazonok a szomszédban: a társas darazsak

október 24. dr. Jánosi Melinda: „Színek az ibolyán innen és túl” – rendhagyó ismerkedés a 2018-as Év ásványával, a fluorittal
november 28. dr. Angyal Dorottya: Barlangi rákok nyomában a yucatáni mayák földjén
(A változtatás jogát fenntartjuk.)
 
A kötetlen beszélgetéssel és izgalmas előadásokkal egybekötött teadélutánokon személyes közelségbe hozzuk a múzeumi tárgyakat, és segítünk bepillantani a természettudomány rejtelmeibe, kutatóink mesélnek szakterületükről, munkájukról.
Galéria képei: 
Rovat: