Természetbúvár szakkör

Kedves Fiatal Természetbúvárok!

A Magyar Természettudományi Múzeum természetbúvár szakkört indít 9-13 éves diákok részére!

Változatos témákkal várjuk az érdeklődőket a következő két évben. A múzeum táraiból származó eredeti tárgyak vizsgálatával, határozással, egyszerű kísérletekkel szeretnénk bővíteni, elmélyíteni a jelentkezők természetrajzi ismereteit. Ennek kapcsán megmutatjuk a gyűjteményeink lenyűgöző változatosságát, emellett olyan ritkaságokat is láthatunk, amelyekkel közönséges halandó nem találkozik.

Minden hónapban egy szakkört tervezünk, amelyet a múzeum egy munkatársa vezet. A program időtartama 2 óra. Lehetőség szerint minden hónap közepe táján, egy pénteki napon délután lesznek a programok, 15 és 17 óra között.

Helyszín: Budapest, Ludovika tér 2-6

A jelentkezéssel kapcsolatos információkért Kispál István kollégánkat keressétek.

E-mail: kispal.istvan@nhmus.hu

Tel: 06 1 210 1075 (3221 mellék)

2020. október 16-án 15 órától a ragadozó emlősökkel, a Carnivora rend családjaival, azok képviselőivel lehet közelebbi ismeretséget kötni. 


Valódi ragadozó koponyák vizsgálatával, összehasonlításával megtudhatjuk, hogyan módosult a különböző családok fogazata, koponyája az életmódjukkal összefüggésben. Megismerkedünk a jellegzetes fogképletekkel. Megvizsgáljuk melyek a tépőfogak, mely fogakkal zúzzák a csontokat, vagy ne adj isten, őrlik a növényi eredetű táplálékukat. Hasonló összehasonlításokat teszünk egy-egy családon belül is. Kitérünk egy-egy família különc képviselőire is. Valódi emlősbőrök vizsgálatával próbára tesszük a jelentkezők fajismeretét. Összehasonlító vizsgálatokkal könnyítjük meg a későbbi eligazodást a ragadozó emlősök változatos világában. Megtudjuk, hogyan ismerhetjük fel a hazai ragadozó emlős fajokat koponyájuk, vagy kültakarójuk mintázata alapján.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Esemény dátum: 
péntek, 2020, október 16 - 15:00