Általános tudnivalók a foglalkozásokról, a bejelentkezés menetéről

A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges.

Kérjük, a látogatás tervezett időpontja előtt legalább két héttel egyeztesse velünk a programmal kapcsolatos igényeit. Keresse segítőkész munkatársainkat 10 és 17 óra között az (1) 210-10-85-ös telefonszámon, vagy személyesen a múzeum Információs pultjánál.

Foglalkozásainkon a korosztályok igényeinek megfelelő interaktív programelemeket, játékokat, kézbe adható tárgyakat használunk. Annak érdekében, hogy a gyerekek sikerélménnyel és a lehető legtöbb új ismerettel távozhassanak a múzeumból, a foglalkozásokon kis létszámú csoportokkal dolgozunk. A minimális csoportlétszám 10, a maximális 15 fő. A nagyobb létszámú osztályokat csoportbontással fogadjuk.

Kérjük, a foglalkozás ideje alatt egy felnőtt kísérő mindvégig maradjon a csoport mellett.

A megrendelés menete:

  • A Foglalkozások menüpontban korosztályok szerinti bontásban találhatók múzeumpedagógia foglalkozásaink. A foglalkozások címére kattintva megnyitható és letölthető a program ismertetője.

  • A foglalkozások kiválasztásakor kérjük, vegye figyelembe az ajánlott korosztályt, a maximális csoportlétszámot és a foglalkozás időtartamát.

  • Telefonon vagy személyesen vegye fel a kapcsolatot az Információs pultban dolgozó munkatársainkkal és egyeztesse a foglalkozással kapcsolatos igényeit.

  • Munkatársaink visszaigazolást küldenek a megrendelésről.

  • A foglalkozásra való jelentkezését ezzel az általunk kiállított levéllel tudja igazolni, ezért kérjük, hozza magával az egyeztetett időpontra és érkezéskor mutassa fel az Információs pultnál.

  • A foglalkozás vezetője a megbeszélt időpontban az Információs pultnál várja a csoportot.

Amennyiben nem a foglalkozásra érkező csoport vezetője végzi el a bejelentkezéssel járó feladatokat, kérjük, adja át számára a foglalkozás ismertetőjét, a visszaigazoló levelet és ennek a szövegnek a nyomtatott változatát!

A foglalkozásra késve érkező csoportok számára csak abban az esetben tudjuk megtartani a foglalkozást, ha az nem ütközik más múzeumpedagógiai tevékenységünkkel!


A foglalkozások helyszíne: A Magyar Természettudományi Múzeum Kiállítási épületegyüttese

Címünk: 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

Telefon: (1) 210-1085

Fax: (1) 210-1075/3032, 303-6194

e-mail: mtminfo@mttm.hu

 

A foglalkozások részvételi díja:

A foglalkozások részvételi díja: 1400 Ft/fő

A foglalkozások részvételi díja magában foglalja az állandó kiállítások belépődíját is. Ide tartozik a Sokszínű ÉLET – Felfedezőúton Magyarország tájain, az Eltűnt világok – a dinoszauruszok kora Magyarországon, a Titkok a föld alatt – Bemutató az Ásvány- és Kőzettár gyűjteményeiből, A korallzátonyok változatos élővilága kiállítások és a Kupolacsarnokban rendezett kamarakiállítások)

Pedagógus igazolvánnyal valamennyi kiállításunk ingyenesen látogatható. Az igazolványt kérjük mutassa be a pénztárban.

Az időszaki kiállításokhoz kapcsolódó foglalkozások díja a fentitől eltérő lehet. Az érvényes díjat az adott foglalkozás leírásánál is feltüntetjük.

Amennyiben a múzeumi óra részvételi díját az iskola átutalással szeretné befizetni, a látogatás tervezett időpontja előtt két héttel szíveskedjenek azt jelezni.
Telefonon a (06-1) 210-1085-ös számon vagy e-mailen, az mtminfo@mttm.hu címen. Rövidebb határidővel nem tudunk átutalásos megrendelést elfogadni.

 

Felmerülő kéréseivel és kérdéseivel bátran fordulhat a múzeum munkatársaihoz.