Üdvözli Önt a Magyar Természettudományi Múzeum!
A Magyar Természettudományi Múzeum kiállítási épülete Budapesten, a Józsefvárosban, a volt Ludovika Katonai Akadémia épületegyüttesében található. Állandó és időszaki kiállításaink több szinten, mintegy 5000 négyzetméteren tekinthetők meg.

Kiemelt programok és tárlatok

Nyári táborok 2024
Szerezzen életre szóló élményt gyermekének! Nemsokára megnyitjuk regisztrációs felületünket és várjuk szeretettel a természet és annak felfedezése iránt érdeklődő gyermekeket 5 napos nyári táborainkban.
Bővebben
Sokszínű ÉLET – Felfedező úton Magyarország tájain
Sok milliárdnyi, élő, lélegző, izgő-mozgó élőlény. Vajon mi a közös bennük? A rokonság. Egy láthatatlan kapocs, ami az összes földi életformát egymáshoz fűzi.
Bővebben
Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon
A kiállítás egy olyan világot mutat be, amelynek csak néhány képviselője (kisemlősök, madarak) élte túl a földtörténet nagy viharait.
Bővebben
Titkok a föld alatt – ásványok, kőzetek, drágakövek
A kiállításban a saját háztartásából ismerős tárgyakat alkotó ásványoktól eljuthat egészen a Holdig
Bővebben
A korallzátonyok csodálatos élővilága
Egy varázslatos világ jelenik meg a múzeum 122 m2-es üvegpadlója alatt 60 cm-nyi "mélységben".
Bővebben
Időösvény
A múzeum épülete mellett elhelyezett több tonnás kőzettömbök a földtörténeti múlt több száz millió évéről vallanak.
Bővebben
Barázdás bálna csontváza
A főbejáratnál a Fogadótér kupolájában egy barázdás bálna felfüggesztett csontváza alatt léphet be a látogató a Magyar Természettudományi Múzeumba.
Bővebben
Burger Barna – Kékvándor
2024. április 18-tól megnyílik a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában a Kékvándor c. kiállítás Burger Barna fotográfus képeiből a kiváló fotográfus és a jó barát emlékére, tiszteletére. A kiállítás rendezője a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.
Bővebben
A hónap műtárgya
Idén a hónap műtárgyaként a 2023-as év gyarapodásaiból adunk ízelítőt.
Bővebben
17210
Látogatóink száma
2021
151504
Látogatóink száma
2022
191556
Látogatóink száma
2023
34856
Facebook követőink

Látogatóink mondták

  • Kihagyhatatlan. Megéri betérni és mindent megnézni. Bárány Tibor
  • A hétéves kisfiam szülinapját ünnepeltük a múzeumban, ami nagyon jól sikerült, hála a kedves, empatikus és profi dolgozóknak. A múzeumpedagógiai foglalkozást imádták a gyerekek, a rendelkezésünkre bocsátott különterem is teljesen megfelelő volt. Szülinapot időben kell foglalni, mert elég népszerűek (nem véletlenül 🙂)! Kertész-Szabó Zsuzsanna
  • Meglepően magas színvonalú és érdekes kiállítások. 9 és 14 éves gyereket is teljesen magával ragadó. Maczelka Krisztián