Családoknak

Kedves Szülők!

Szeretnénk néhány kiegészítő programunkra és szolgáltatásunkra felhívni figyelmüket annak érdekében, hogy a nálunk eltöltött idő még kellemesebb és hasznosabb legyen.

A Lovarda Földszintjén található Természetbúvár-terembe hétvégenként egyéni látogatókat várunk. A teremben egészen más törvények uralkodnak, mint általában a kiállításokban. Itt szinte minden kézbe vehető, megérinthető, megszagolható. Ez egy olyan hely, ahol mindenki felfedezőnek érezheti magát. 

A múzeumban lehetőség nyílik arra is, hogy gyermeke szülinapi zsúrját megrendezze. Külön teremben biztosítjuk a helyet a bulihoz, a tortázáshoz és az ajándékok kicsomagolásához. A program részeként foglalkozásaink közül is választhat egyet. Részletesebb tájékoztatót itt olvashat. 

Minden évben rajzpályázatot hirdetünk egy adott témával kapcsolatban, különböző korosztályok számára. A pályázati felhívást a PROGRAMOK menüpontunknál olvashatják. A nyerteseket értékes könyvekkel és éves belépővel jutalmazzuk.

Kiegészítő szolgáltatásaink családoknak:

Minden épületrészünk akadálymentesen látogatható, liftek segítségével babakocsival is lehet közlekedni kiállításainkban és a közönségforgalmi térben.

Az új épületrészben lévő női mosdóban egy elkülönített helyiségben kényelmes karosszék, mosdó és pelenkázó asztal áll rendelkezésre. A régi épületrész (Lovarda) női mosdójában pelenkázó pult van.

Az ingyenes ruhatárban a babakocsi igény esetén elhelyezhető, zárható szekrények is rendelkezésre állnak.

A Lovarda földszintjén található Babakuckó már egészen kicsiknek is (0-4 éves korosztály) biztonságos játéklehetőséget nyújt.

A Magyar Természettudományi Múzeum Kiállítási épülete környezetében helyezkedik el néhány olyan kulturális intézmény, melyeket kiállításaink megtekintése után ajánlunk szíves figyelmükbe. Az intézmények programjairól információt kérhetnek az alábbi címeken és telefonszámokon.

ELTE Botanikus Kert:
Cím: 1083 Budapest, Illés u. 25.
Tel.: 314-0535, 210-1074
Nyitva tartás: 9–16 óráig, pénteken 9–12 óráig
Az üvegházak hétköznap 11–12 és 14–15 óráig, hétvégén 10–12 és 13–15 óráig tartanak nyitva.
Az üvegházak pénteken zárva tartanak.
Internetcím: fuveszkert.org

Orczy-kert:
Cím: 1089 Budapest, Orczy út 1.
Tel.: 333-1303, 333-9501
Nyitva tartás: a hét minden napján reggel 5-től este 10 óráig
Internetcím: orczypark.hu

Orczy Kalandpark:
Cím: 1089 Budapest, Orczy út 1.
Tel.:  +3620-236-1214
Nyitva tartás: Minden nap: 10-19 óráig
Ügyfélszolgálat: H-P 8-17 óráig
Internetcím: orczykalandpark.hu