Museocaching

Találd meg a tárgyadat! 

Új tárgykereső játék a Múzeumok Őszi Fesztiválja idején


Egy múzeum sok száz vagy ezer kiállított tárgya közt mindig van néhány, amelyik elkerüli a figyelmünket, rejtve marad, vagy valamiért különlegesebb, mint a többi.
Barangoljatok a kiállításban – sőt, a múzeum környékén is –, és feladványok alapján találjátok meg, majd fotózzátok le őket – de nem mindegy, hogyan.

A játék menete

Amint megérkeztek a múzeumba és megváltjátok a belépőjegyet az állandó kiállításba, kérjetek egy MUSEOCACHING matricát az információs pultnál. Ragasszátok ki a ruházatotokra, jól látható helyre. Hogy ez miért fontos, arról majd később.

Ha van mobilnetetek, keressétek meg a MUSEOCACHING Facebook-oldalát, ahol felül, rögzített bejegyzésben megtaláljátok a feladványokat. Másra nincs is szükség, a telefonnal a kezetekben keressétek a megbújó tárgyakat.
Ha nincs netetek, kérjétek el a feladványokat papíron az információs pultnál, fotózzátok le őket, a többit otthon is folytathatjátok.

Nem csak ennyiből áll a játék

Ha megtaláltátok a tárgyat, fotózzátok le, vagy készítsetek vele minél izgalmasabb, viccesebb szelfit. A képet, valamint a megtalált tárgy helyes nevét (azt, amire gondoltunk), küldjétek el a Museocachingnek MESSENGER-ÜZENETBEN.
Fontos, hogy ne hozzászólásban, hiszen elvész a játék izgalma, ha felkerülnek helyes megoldások. A bejegyzések alatti hozzászólásban érkezett megoldásokat nem fogadjuk el, a hozzászólásokat töröljük.

Ahhoz, hogy minél menőbb fotókat készítsetek, lehet, hogy néha a padlón kell csúszni, vagy tótágast kell állni – adott esetben az egyik barátod hátán – úgy, hogy közben a megtalált tárgy is látsszon a képen. A jól látható matrica azért fontos, hogy ilyenkor senkire se szóljanak a tárgyakat féltő, „kedvesen zord” teremőrök.
A tárgyakra és mások nyugalmára persze nektek is figyelni kell, erről is majd később.

A helyes megoldás feltétele tehát, hogy

- lefotózzátok a körmönfont feladványokkal leírt tárgyat, amire gondoltunk, és, hogy

- megírjátok a tárgy helyes nevét is az üzenetben.

Itt akár véget is érhet a játék azoknak, akik csak a játék kedvéért játszottak. Ők a helyes megoldásokat 2018. november 23-án megtalálják a MUSEOCACHING Facebook-oldalán.

Aki nyerni szeretne, annak több feladata van.

A játék két fordulós. Első körben 10 db tárgyat lehet keresni, a maradék hatot 2018. október 22-től, szintén a Museocaching Facebook-oldalán. Eredményt a 2. forduló, egyben játék végén hirdetünk, szintén a Facebook-oldalon.

Játék különdíjért

Legalább 4 tárgyat kell megtalálnod és lefotóznod (és persze a nevüket is beírnod a megfelelő helyre) ahhoz, hogy indulhass a különdíjért. A különdíjakat – egy kivételével – a múzeum munkatársai ítélik oda az alábbi kategóriákban:

- A legviccesebb kép (erről nem mi döntünk, majd Facebook-követőink szavaznak róla)

- A legfiatalabb és legidősebb egy képen

- A legcsoportosabb kép

- A legtudományosabb kép

- A legművészibb kép

Kik kaphatnak fődíjat?

Legalább 8 tárgyat kell megtalálnod és lefotóznod (és persze a nevüket is megírnod a képpel együtt üzenetben) ahhoz, hogy pályázz a főnyereményekre.

Három fődíjat sorsolunk három kategóriában:

  1. Foglalkozás a Természetbúvár-terembe - azok közül kaphatja valaki, akik 8 helyes megfejtést küldtek.
  2. Éves bérlet az MTM valamennyi tagintézményébe (Budapest, Mátra, Zirc) - azok közül örülhet valaki, akik 12 helyes megfejtést küldtek.
  3. Belépő szabadulószobáink egyikébe - azok közül lehet valaki szerencsés, akik 16 helyes megfejtést küldtek.

A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezért kérjük, ha a nyereményjátékokban szeretnél részt venni akár 4, akár legalább 8 helyes megfejtéssel, regisztrálj a museocaching.mtm@gmail.com címen, hogy értesíteni tudjunk, ha nyertél.

Viselkedési minikódex a MUSEOCACHING játékhoz – avagy mit illik, és mit nem egy kiállításban

A nyereményekért való indulás egyik kulcsa a minél különlegesebb fotók, szelfik készítése, amihez, mint fent írtuk, nem felétlenül a hagyományos látogatói viselkedés a járható út.
Azonban, mint ahogy neked is fontos, hogy jól érezd magad, másoknak is fontos, hogy nyugodtan nézelődhessenek a kiállításban. Nekünk pedig az is fontos, hogy a kiállított tárgyak épségben várják a látogatókat még hosszú ideig.
Ezért 5 pontban összeszedtük, mire figyelj feltétlenül a játék során.

1. Jól látható helyre tedd ki a játék kezdetekor az információs pultban kapott matricát. Ezzel jelzed a múzeum munkatársainak, hogy részt veszel a Museocaching játékunkban, ezért fotózol. 

2. A képek elkészítése során vedd figyelembe azt, hogy mások is vannak a kiállításokban, ne zavard őket.

3. A képeket úgy készítsd el, hogy azzal ne veszélyeztesd a múzeumi tárgyak, saját és mások épségét.

4. Ne lépj be a diorámákba, ne állj, ülj vagy feküdj a vitrinekre. 

5. A tárgyakhoz csak akkor nyúlj, ha mellettük az arra vonatkozó ikont megtalálod.

A játékot a Múzeumok Őszi Fesztiválja idején próbálhatod ki, ami 2018. október 1-jén 10.00 órakor kezdődik, és 2018. november 11-én éjfélig tart.

Adatvédelem

A játék elsősorban a Facebook közösségi oldalon zajlik, az adatokat az általános adatvédelmi irányelveknek, és a Facebook adatvédelmi szabályozásának megfelelően kezeljük, csak és kizárólag a MUSEOCACHING játékkal kapcsolatban.

A nyereményjátékban való részvételhez e-mail címet kérünk. Az e-mail címeket csak a játék idején, illetve a nyereményekről szóló, 2018. november 23-i értesítéskor használjuk, kizárólag a nyereményjátékkal kapcsolatos kommunikációra.

A MUSEOCACHING-játék végén, a nyereményekkel kapcsolatos kommunikáció lezárultával minden e-mail címet véglegesen törlünk az adatbázisunkból.

Aki a nyereményjátékban részt vesz, elfogadja, hogy az általa a játékban készített és beküldött képeket a múzeum a MUSEOCACHING Facebook-oldalon, valamint a múzeum saját Facebook-oldalán közzéteszi és marketingcélra felhasználja.

Ne feledjétek, a játék két fordulós. Első körben 10 db tárgyat lehet keresni, a maradék hatot 2018. október 22-től. Kövessétek a Museocaching Facebook-oldalát.

Sikeres barangolást! Találd meg a tárgyadat!