Amazonok a szomszédban: a társas darazsak - teadélután a Magyar Természettudományi Múzeumban

Egy csésze tea, egy csipetnyi természettudomány – Teadélután a Magyar Természettudományi Múzeumban

Töltsön nálunk egy teadélutánt, és fedezze fel a természet csodáit!

Szeretettel várjuk olyan érdeklődők jelentkezését, akik szívesen eltöltenének egy kötetlen beszélgetéssel, izgalmas előadással egybekötött teadélutánt a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol személyes közelségbe hozzuk a múzeumi tárgyakat, és kutatóink segítenek bepillantani a természettudomány rejtelmeibe.

Januártól induló programsorozatunkban – minden hónap utolsó csütörtökjén – kutatók mesélnek saját szakterületükről – előadások, interaktív tárgybemutatók, vetítések formájában, melyek helyszíne a múzeum Semsey Andor előadóterme vagy kiállítási tere. Az előadások után egy közös – beszélgetéssel egybekötött – teázásra hívjuk a résztvevőket.

A programok 15 órától 16.30-ig tartanak.

Részvételi díj: 1000 Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezzék az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: (06-1) 210-1075, 3221-es mellék

E-mail: kispal.istvan@nhmus.hu

2024. február 29.  15:00–16:30: Amazonok a szomszédban: a társas darazsak

Magyarországon talán egyetlen állatcsoportot sem övez olyan mértékben eltúlzott félelem, mint a társas darazsakat, ráadásul erre a különböző médiumokban a darazsakról közvetített félelemkeltő badarságok csak ráerősítenek. A jelenlétükre adott félelmi reakcióink pedig csak annak a valószínűségét növelik, hogy a darázs is fenyegetve érzi majd magát, és végül tényleg szúrás lesz a vége. Az életmódjuk, szokásaik megismerése által azonban az esetek döntő többségében háborítatlanul megférhetünk egymás mellett. A társas darazsak szépségét, elképesztően összetett életvitelét, viselkedését és építészetét Dr. Vas Zoltán, a Hártyásszárnyúak gyűjteményének vezetője mutatja be.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!