Múzeumi szabadulószobák

Új, állandó múzeumi szabadulószobák felnőtteknek eredeti gyűjteményi tárgyakkal, rovardobozzal, állat- és növénypreparátumokkal, ásványokkal, ősmaradványokkal, antropológiai leletekkel.

Legyél te is kutató! Repülj vissza az időben, olvass, vizsgálódj, és fejtsd meg az élet talán legnagyobb rejtélyét, hogy a világ egyik legelismertebb tudósa lehess!

Ha pedig igazi hősalkat vagy, térj be a kriptába, és szabadítsd ki a tetszhalottat!


"Élve eltemetve - Szabadítsd ki a tetszhalottat!" szabadulószoba

A 18. században még gyermekcipőben járt az orvostudomány. A halál diagnózisa – műszerek híján – sokszor pontatlan volt. Előfordult, hogy halottnak vélt, ám élő embereket temettek el. Néhány szerencsés megmenekülést leszámítva borzalmas halál várt a szűk koporsóban magukhoz tértekre. A játék is egy ilyen, valóban megtörtént – és szomorúan végződött – váci eseten alapul.

 

Nektek most lehetőségetek nyílik arra, hogy visszautazzatok az időben, és kiszabadítsátok a tetszhalottat!

Ódon családi kripta vár rátok, valódi emberi maradványokkal. Ha megfejtitek az évszázados rejtélyeket, és meglelitek a kulcsot, akkor még időben megmenthetitek a magához tért tetszhalottat a szörnyű kínhaláltól…

"A tudós dolgozószobája" szabadulószoba

A játék során 19. századi fiatal kutatók bőrébe bújhattok, akik egy rejtélyes meghívást kaptak egy titokzatos, levelében csak Robert néven bemutatkozó tudóstól. Robert azt állítja, hogy megfejtette „az élet legnagyobb rejtélyét”. Amennyiben sikerül megoldanotok a felfedezéshez vezető rejtvényeket, amelyek Robert dolgozószobájában várnak rátok, együtt tárhatjátok eredményeiteket a világ elé.

 

Mi sem lehetne csábítóbb egy fiatal kutató számára!

Csakhogy az élet legnagyobb titkát, a felismerést és a kijutást a dolgozószoba valódi állat- és növénypreparátumai, geológiai kincsei és ősmaradványai őrzik…