Jégvilág - kiállítás és korcsolyapálya

Hóra, jégre, igazi téli hangulatra vágysz? A Magyar Természettudományi Múzeumba beköszönt a jégkorszak: megidézzük a sarkvidéki jégtakarót és benépesítjük a hideg éghajlat egykori lakóival. Légy részese te is a varázslatnak és korcsolyázz nálunk jégkorszaki és sarkvidéki állatok között!

160 m2-es műjégpályával (plasztik lapokól álló speciális műanyag felület) és 17 kiállítással várunk 2023. november 17–2024. február 17. között, minden nap 9–17 óráig.

A korcsolyapályához kapcsolódó, a legutolsó jégkorszak és a sarkvidék, valamint a tundra leglátványosabb, már kihalt vagy veszélyeztetett állatfajait bemutató kiállítás egyszerre kínál élményt, tudást, szórakozást a család minden tagja számára, és teszi több generációs vonzó programmá a múzeumlátogatást. A Magyar Természettudományi Múzeum fontos missziója, hogy az élővilágot fenyegető, globális klímaváltozás okozta társadalmi problémára már a legifjabb generáció körében felhívja a figyelmet, a fenntarthatóbb és élhető jövő megteremtése érdekében.

A korcsolyapálya használatának feltételei

A korcsolyapályát múzeumi belépő megváltásával, felelősségi nyilatkozat aláírását követően lehet használni. A nyilatkozat előre letölthető, kinyomtatható, aláírható és a helyszínen leadható, de lehetőség van helyszíni kitöltésre is.

Felelősségvállalási és adatvédelmi nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató

A korcsolyapálya használatához az előzetes időpontfoglalás nem kötelező, regisztrálni a helyszínen az információs pultban lehet. Ugyanakkor lehetőség van a helyet előzetes regisztrációval biztosítani, legkésőbb a látogatást megelőző napig, a korcsolya@nhmus.hu címen.

8 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében használhatják a pályát.

A korcsolyázókat minden óra 30 perckor engedjük be a pályára, akiknek 50 percig van lehetőségük igénybe venni azt. A korcsolyapálya rendjére pályafelügyelő vigyáz. Kérjük, hogy egymásra vigyázva korcsolyázzunk!

A korcsolyapálya használatának szabályzata

Korcsolyakölcsönzés

A helyszínen ingyenesen, kaució letétele mellett lehet korcsolyát kölcsönözni 25-östől 47-es méretig, de saját korcsolyát is lehet hozni.

Személyes tárgyak biztonságos elhelyezése

A korcsolyázás alatt az értékek elhelyezésére 100 Ft-os érmével üzemelő zárható szekrények állnak rendelkezésre.

Bővebb információ

korcsolya@nhmus.hu