Nyitólap

 

 

A Magyar Természettudományi Múzeum lepkegyűjteménye megrendüléssel fogadta a hírt, hogy egykori kurátora folyó év április 5-én, türelemmel viselt hosszú betegségben elhunyt.  Dr. Vojnits 1965-ben érkezett a múzeumba, ahol Dr. Kovács Lajos mellett, mint a Növényvédelmi  Kutatóintézet biológusaként tevékenykedett. 1972-től muzeológusi munkakörbe került, majd lett a lepkegyűjtemény vezetője. Az Araszkafélék (Geometridae) szakértőjeként fontos tanulmányai jelentek meg, de neve elsősorban az Eupitheciini tribusz világspecialistájaként vált ismertté. Behatóan foglalkozott a lepkemigrációval, hazánk nemzeti parkjainak faunafeltárásában vállalt szerepet, emellett a tudományos ismeretek népszerűsítéséhez is hozzájárult. Külföldi tanulmányutakon és számos expedíción vett részt, 1986-ban megszervezte az európai lepkészek konferenciáját is Budapesten, nagy sikerrel.
tovább olvasom........

Mély fájdalommal tájékoztatunk mindenkit, hogy a Növénytár volt munkatársa, Dr. Szollát György botanikus ápr. 2-án elhunyt.

Rendkívüli közlemény!

A Magyar Természettudományi Múzeum is bezárta kapuit.
A járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. november 11-től a Magyar Természettudományi Múzeum és tagintézményei (Mátra Múzeum, Bakonyi Természettudományi Múzeum) a kormány bejelentése alapján zárva tartanak.